Sanistål sælger datterselskab – forventninger til året fastholdes

Aalborg, den 29. april 2022

Sanistål har i dag solgt det 100% ejede datterselskab Serman & Tipsmark A/S til SOT Holding ApS. Salgsprisen (enterprise value) er 25,5 mio. kr., og salget gennemføres med virkning fra dags dato.

Salget ændrer ikke forventningerne til 2022, fordi den mistede omsætning og indtjening fra Serman & Tipsmark opvejes af en bedre end ventet udvikling i Saniståls kerneforretning med grossist- og serviceaktiviteter i Danmark og Østeuropa. Sanistål forventer derfor en uændret omsætning i 2022 i niveauet 3,5 mia. kr. og et driftsresultat (EBITDA) før engangseffekter på 210-240 mio. kr.

Serman & Tipsmark i Brønderslev udvikler og producerer kundespecifikke hydrauliske systemer, maskiner og komponenter. Virksomheden havde i 2021 en omsætning på 67,4 mio. kr. og et EBITDA på 5,0 mio. kr. Det var forventningen, at Serman & Tipsmark ville bidrage med lidt højere resultater i 2022.

Efter salget rapporteres Serman & Tipsmark som ophørende aktiviteter. Resultatet af ophørende aktiviteter omfatter dels virksomhedens resultat frem til salget samt den regnskabsmæssige avance ved salget. Ophørende aktiviteter ventes i 2022 at opnå et resultat efter skat i niveauet 1,8 mio. kr.

 

Fokusering afsluttet
Salget af Serman & Tipsmark afslutter de planlagte frasalg af ikke-strategiske aktiver, efter Sanistål den 26. april solgte domicilejendommen i Aalborg med en avance (engangseffekt) på 34 mio. kr. Koncernens sidste ejede ejendom er solgt på betinget aftale med forventet overdragelse til ny ejer sidst på året.

”Med salgene stiller vi skarpt på kerneforretningen, reducerer kompleksiteten, nedbringer gælden og frigør kapital, som vi kan bruge til yderligere investeringer i kerneforretningen. Samtidig får Serman & Tipsmark en dedikeret ejer, som langsigtet kan udvikle virksomheden” siger CEO Claudio Christensen.

 

For yderligere oplysninger:
CEO Claudio Christensen, tel. +45 9630 6000, mobil +45 5153 8333, ckc@sanistaal.dk