70.000 kroner til bedre sanitet

Sanistål har igen i år været aktiv bidrager til FN's internationale Toiletdag den 19. november.

I år donerede Sanistål, tidligere kendt som Sanistål, i alt 70.000 kr., hvoraf en del af pengene stammede fra overskuddet af et særligt kampagnetilbud på toiletter, som kørte i Sanistål 47 butikker fra den 1. til 19. november.

Formålet med den Internationale Toilet dag er at forbedre forholdene for de 2,5 milliarder mennesker over hele kloden, der ikke har adgang til rene og sikre toiletter. Alene i 2013 døde der dagligt 1.000 børn på grund af diarresygdomme forårsaget af dårlig sanitet, og ifølge FN vil toiletter til hele verdens befolkning kunne redde flere end 200.000 børn hvert år.

"For en virksomhed som vores er det helt oplagt, at vi bidrager til at forbedre sanitetsforholdene for de mange, mange mennesker, der ikke har adgang til rene og sikre toiletter. Samtidig ved vi, at vores bidrag på 70.000 kr. vil gøre en stor forskel," siger Claus Ejlertsen, marketingdirektør i Sanistål.

Udover at donere penge til organisationen worldtoilet.org, der sammen med FN står bag den Internationale Toiletdag, skabte Sanistål også opmærksomhed omkring dagen og de forhold, der ligger bag, med en konkurrence i butikkerne. Her kunne kunderne spille toiletgolf og vinde biografbilletter.

Worldtoilet-organisationen modtager nu de 70.000 kr., som vil blive brugt til at forbedre hygiejnen i tredjeverdenslande og dermed nedbringe den høje forekomst af dødelige sygdomme.

 

 

Dato: 02. december 2015
Emne: International Toiletdag

Andre artikler