Hybridlejer sætter hårdt mod hårdt

Opnå bedre driftsikkerhed og robusthed i dine industrielle applikationer - med hårdføre hybridlejer fra SKF, som optimerer driften selv under hårde driftsbetingelser


Hårde lejer er mere hårdføre

Hybridlejer - eller keramiske lejer, som de også kaldes - består af ringe fremstillet i lejestål og rulleelementer fremstillet i silicium nitrid, et keramisk materiale, som er ekstremt hårdt og hårdført. Det hårdføre materiale gør, at hybridlejerne performer bedre og holder fem til ti gange længere end standardlejer.

 

Hårde driftsbetingelser kom an

SKF hydridlejer kan med stor fordel indsættes i nyt og eksisterende udstyr f.eks. i fødevarebranchen eller ventilationsbranchen, hvor der er hårde driftsbetingelser. De er især en fordel i miljøer, hvor lejerne ofte udsættes for potentielt skadende, slibende partikler, utilstrækkelig smøring, vibrationer eller strømgennemgang, som i:

 - Pumper

- Kompressorer

- Elektriske drev

- Generatorer

- Spindler

- Elmotorer

 

Optimerer driften

Det keramiske materiale, silicium nitrid, medfører en række fordele, når det anvendes i rulleelementer:

Modstår slid fra urenheder - det hårde materiale er ofte hårdere end de urenheder, som typisk findes i lejer. Urenhederne knuses.

Forlænger levetiden - friktionen mellem silicium nitrid og stål er lavere, så det slid, der opstår ved utilstrækkelig smøring, f.eks. ved høje temperaturer, lodret aksel, roterende yderring, luftstrømme, vil være mindre.

Forhindrer gennemgang af elektrisk strøm - silicium nitrid er elektrisk isolerende.

Modstår stilstandsmærker - ved stilstand og vibration vil et standardleje arbejde sig ned i lejeringen, og det medfører korrosion. Rulleelementer i silicium nitrid har en høj modstandsdygtighed overfor slid og korrosion og vil dermed ikke lave stilstandsmærker.

 

 

Resultatet er færre lejeskift og nedbrud. Du kan således mindske hyppigheden af produktionsstop, øge produktiviteten og opnå store besparelser.

 

Gå til webbutikken med det samme - eller kontakt Sanistål i dag på tlf. 96 30 60 00 og hør mere om de driftsfordele, du kan opnå ved at udskifte dine standardlejer med SKF hybridlejer.

Dato: 08. september 2015
Fabrikat: SKF
Produktkategori: 202008, 202053

Andre artikler