Svejsning gav endnu tættere samarbejde

Gode samarbejdspartnere er guld værd. Og da Kim Hinge fik nævnt, at han gerne ville lære at svejse og bukke jern, var HE-VA ikke sen til at invitere ham på et lærerigt besøg

En mørk vintermorgen klokken syv møder Kim Hinge ind på HE-VAs fabrik i Ørding. Kort efter står han med svejsehandsker på hænderne og hjelmen trukket godt ned over hovedet. Han er klar til at gribe svejseapparatet og forsøge at svejse to firkantrør sammen.

 

Et salgsmøde med en god idé

Kim Hinge er stålsælger hos Ahlsell og fast kontaktperson for HE-VA, som køber en stor del af deres stål gennem Ahlsell. På sit seneste besøg fik han nævnt, at han godt kunne tænke sig at lære at svejse. "Jeg har været på en masse efteruddannelse i det seneste år, men jeg savnede lidt fornemmelse for, hvordan det er at svejse. Mærke det på min egen krop, kan man sige", forklarer Kim Hinge, som ikke var i tvivl om, at det ville gøre ham endnu bedre rustet til at sparre med kunderne.

Produktionschef Jens Erik Søndergaard var hurtig på aftrækkeren og tilbød, at Kim Hinge kunne lære det hos HE-VA. Han er glad for det fælles samspil: "Ahlsell og HE-VA har arbejdet sammen i mere end 25 år, og når der opstår en god idé, så vil vi gerne hjælpe med at sætte det skib i søen."

 

En anderledes viden om stål

Normalt vejleder Kim Hinge kunder om deres stålhandel, og den nye viden klæder ham endnu bedre på til sin dialog med kunderne. Han er ikke i tvivl om, at den bedste viden om faget, findes hos dem, der arbejder med det hver dag: "Jeg fik en masse gode input med fra folkene derude, og det var fedt at prøve at stå og svejse i materialet. Det samme med selv at bukke materialet og stå med en flammeskærer. Det giver bare noget andet end at se andre gøre det", fortæller han.

 

Ikke 100-metermester, men klogere

Klokken 15.15 stempler Kim Hinge ud fra fabrikken i Ørding. Han er noget klogere på svejsning, men bilder sig ikke ind, at han er udlært: "Når jeg kommer ud i produktionerne rundt omkring, ved jeg lidt mere om svejsning. Ikke at jeg er blevet 100-metermester, men jeg kan bedre snakke med omkring det og har fået en bedre forståelse af processerne."

 

Se Ahlsells sortiment på stål her

 

Om HE-VA

HE-VA udvikler, producerer og sælger landbrugsmaskiner til jordbearbejdning. Der er cirka 135 ansatte på virksomhedens to lokaliteter i Nykøbing og Ørding. Over 80 procent af HE-VAs produktion eksporteres til blandt andet EU, New Zealand, Australien og Japan.

Dato: 05. februar 2015
Produktkategori: 200770

Andre artikler