”Vi er en rigtig Sanistål-familie”

60-årige Bashir Sbinati var blandt de Sanistål-medarbejdere, som udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye mødte, da han for nylig besøgte Saniståls centrallager i Billund.

Ministeren havde ønsket at opleve, hvordan Sanistål har succes med at integrere syriske flygtninge ved at tilbyde dem fast arbejde.

”Jeg kan virkelig godt lide mit arbejde. Det er en god arbejdsplads, og alle kollegerne er søde, og det er chefen også,” siger Bashir Sbinati.

Han flygtede fra Syrien til Danmark i 2015 sammen med sin hustru og deres tre børn. Til februar har været ansat i Sanistål i fem år.

 

En stor succes

”Jeg er glad for at være ansat på Sanistål, og det har givet min familie mulighed for at få et godt liv i Danmark,” siger Bashir Sbinati.

Han blev oprindelig ansat i forbindelse med et integrationsprojekt tilbage i 2017, hvor Sanistål i samarbejde med Billund Kommune gav 12 syriske flygtninge mulighed for at komme i praktik og modtage danskundervisning på arbejdspladsen.

Projektet blev en stor succes, og det endte med, at ti af de syriske flygtninge fik fast arbejde på centrallageret.

 

En rigtig Sanistål-familie

Bashir er ikke længere den eneste i sin familie, der arbejder i Sanistål. Også hustruen Samira og deres ældste søn Mahmoud har fået arbejde på centrallageret i Billund. Faktisk har familiens yngste søn også været ansat i en periode, men han er stoppet, fordi han er begyndt på gymnasiet.

”Vi er blevet en rigtig Sanistål-familie. Det er kun vores datter, som endnu ikke har arbejdet i Sanistål, men hun er også kun 11 år,” griner Bashir Sbinati.

 

Må ikke blive i Danmark

Familien Sbinatis drøm om at skabe sig et liv i Danmark er dog begyndt at briste. For nogle måneder siden fik familien brev fra Udlændingestyrelsen om, at de ikke kan få forlænget deres opholdstilladelse, fordi situationen i deres hjemby Damaskus ikke længere er så farlig.

”Vi har fået besked på, at vi nok skal rejse tilbage til Syrien, men vi vil rigtig gerne blive i Danmark. Vi har vores arbejde i Sanistål, og vi har lige købt hus tæt på vores arbejde,” siger Bashir Sbinati.

 

Ked af at miste god arbejdskraft

Deres sag skal nu behandles i Flygtningenævnet, som skal tage endelig stilling til, om familien skal sendes tilbage til Syrien. 

På Saniståls centrallager er driftschef Sine Solhøj Hansen ked af at miste familien på arbejdspladsen. Ovenikøbet i en tid, hvor hun har store problemer med at finde tilstrækkelig med arbejdskraft.

Driftschefen har skrevet en udtalelse til Flygtningenævnet, hvor hun forklarer, hvorfor hun gerne vil beholde familien på centrallageret.

Dato: 14. oktober 2021
Emne: CSR

Andre artikler