Fra finansleder til salgsdirektør: ”Vi vil gerne se flere gøre karriere på tværs i Ahlsell”

Jens Vejen Lorenzen var i gang med en karriere inden for finans, da han sprang ud på dybt vand og blev salgsdirektør inden for VVS: Et anderledes, men oplagt valg, lyder det fra hans chef.

Det stod ikke skrevet i 32-årige Jens Vejen Lorenzens karriereplan, at han efter knap seks år i finans - det sidste år som Head of Business Partnering - i marts skulle foretage et brat karrieresving og blive salgsdirektør for VVS Projekt.

“Jeg brugte en uges tid på at mærke efter, om jeg var parat til at forlade min komfortzone, et job og en lederrolle jeg befandt mig godt i, og hvor jeg hvilede i min faglighed. Som direktør inden for salg har jeg ikke på samme måde en faglig ballast, men må i højere grad hvile i min ledelsesstil og personlighed. Jeg har da oplevet at sidde som et stort spørgsmålstegn, når snakken ude hos en kunde er faldet på bestemte fittings”, siger Jens Vejen Lorenzen og fortsætter:

”Præmissen for jobskiftet er ikke, at jeg skal være VVS-ekspert, men at jeg skal bringe min indsigt og erfaring i spil. Jeg har derfor fra dag ét haft en meget ydmyg tilgang, for jeg er ikke verdensmester på hverken kunder, marked eller produkter”.

Bredt udsyn og jord under neglene
Det var direktør for VVS Marked Andreas Borup Christensen, der så Jens Vejen Lorenzen som et ”anderledes, men oplagt valg” til posten som salgsdirektør for VVS Projekt.

”Jens har arbejdet sammen med vores salgsfolk og kender udfordringerne inden for alle kundesegmenter. Dertil kommer, at han har talent, er skarp, visionær og har udviklet sig til en dygtig leder. Han er et supergodt eksempel på, at der er andre veje til at gøre karriere end ved at stile efter at overtage sin chefs stilling. Der er allerede flere, der har gjort karriere på tværs i virksomheden, og dem skal vi gerne se flere af fremover”, siger Andreas Borup Christensen, der selv i 2014 foretog et lignende skifte fra økonomi til salg.

”Det er rigtig sundt at bevæge sig fra den centrale funktion i finans, hvorfra Jens har set ud på forretningen, til selv at få jord under neglene og stå med de daglige udfordringer. Det er nemt at sige, at avancen skal løftes et procentpoint eller to, men hvordan det udmøntes i praksis, er en anden ting. I Ahlsell tror vi på, at det er det brede udsyn, der skaber gode ledere”, siger Andreas Borup Christensen.

Jens Vejen Lorenzens karriere i Ahlsell:
2022: Salgsdirektør for VVS Projekt
2020: Head of Business Partnering
2019: Head of Business Finance
2016: Financial controller

Se vores Job og Karrieresite - måske der var en mulighed for dig? 

Dato: 18. maj 2022
Emne: Job og Karriere

Andre artikler