Fra ufaglært lagermedarbejder til driftschef: “Sine er et fyrtårn”

Over de seneste 15 år er Sine Solhøj Hansen støt avanceret på Ahlsells centrallager, hvor hun i dag er driftschef med ansvar for 160 fuldtidsansatte: ”Som chef er jeg selv motiveret for at gøre alt, hvad jeg kan for at give andre de samme muligheder, som jeg selv har fået”.

Det er 15 år siden, Sine Solhøj Hansen som 24-årig blev ansat som lagermedarbejder i pakkeriet på Ahlsells nye centrallager i Billund.

“Fra første dag har jeg arbejdet for at optimere vores arbejdsprocesser, og jeg har prøvet mig frem for at gøre det komplicerede simpelt. Jeg endte helt naturligt med at tage nogle beslutninger, kollegerne fulgte mig, og det blev spottet og anerkendt”, siger Sine Solhøj Hansen, der uden anden uddannelse end et 10. klasses afgangsbevis løbende er steget i graderne. Først som aftenlukker i automathallen, hvor den daværende logistikchef spottede Sines talent.

“I en længere periode havde vi været irriteret over, at lager- og plukkevognene blev blandet sammen med det resultat, at vi ‘stjal’ hinandens vogne. Jeg fandt på, at vi med krydser på gulvet synliggjorde, hvilke vogne der blev arbejdet på, og hvilke, der ikke var i gang. Min chef fortalte mig, at det at optimere simpelt, nemt og synligt var nogle af principperne i LEAN. Men for mig var det jo bare noget tape på gulvet, som lettede vores hverdag”, siger Sine Solhøj Hansen.

 

Stærk problemknuser og kulturbærer

I 2009 bliver Sine teamleder i Ekspeditionen, og to år senere afdelingsleder samme sted. I 2019 bliver hun forfremmet til driftschef for Ekspeditionen, og i 2020 til sit nuværende job som driftschef for både Varemodtagelse og Ekspedition.

“Sine er et talent som leder, der ikke bare skaber, men nærmest drømmer forbedringer. Ethvert problem rumsterer hos hende, indtil hun har fundet en løsning. Den indstilling passer perfekt til et vores lager, hvor vi hele tiden skal optimere vores effektivitet, kvalitet og arbejdsmiljø. Og i kraft af sin baggrund er Sine ikke alene dybt nede i alle processer. Hun scorer også utrolig højt på vores kulturelle værdier. Her er hun et fyrtårn”, siger Supply Chain direktør Stephan Schuler og fortsætter:

“Det ligger dybt i vores måde at praktisere ledelse på, at vi gerne vil satse på talenter, der uanset deres startposition gerne vil frem i bussen, og det er Sine et rigtig godt eksempel på. Hun har som selvlært gjort en imponerende karriere”.

 

Motiveret af at give noget tilbage

Undervejs har Sine Solhøj Hansen fået fyldt uddannelse på: Flere AMU-kurser i ledelse, en Mini MBA og en arbejdsmiljøuddannelse, og til foråret går hun i gang med en diplomuddannelse i ledelse.

“Det har gjort mig robust, at jeg nu kunne forsvare de tiltag, jeg satte i værk, med en faglig viden. Jeg føler mig utrolig heldig og er taknemmelig for, at Ahlsell har haft troen på mig, og at jeg har fået mulighed for at udvikle mig. Som chef er jeg selv motiveret for at gøre alt, hvad jeg kan for at give andre de samme muligheder, som jeg selv har fået”, siger Sine Solhøj Hansen, der også har været en af drivkræfterne i centrallagerets mangeårige arbejde for at integrere flygtninge og mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Tidligere på året nærmede hun sig selv kanten, da hun blev ramt af en blodprop i hjernen og blev lam i halvdelen af kroppen.

“Ahlsell hjalp mig igennem den periode og udviste stor fleksibilitet. Tilsvarende motiverer det mig at hjælpe mennesker, der har begrænsede ressourcer, med at udvikle sig. På vores lager er det sådan, at vi skal hjælpe, hvor vi kan”, lyder det fra Sine, der efter sommerferien var tilbage på lageret. Uden mén og på fuld tid.

Læs mere om vores arbejdsplads på Job og karriere site

Dato: 06. december 2022
Emne: Job og Karriere

Andre artikler