Beskyt dig mod PCB

Når du arbejder med vedligehold og renovering af ældre bygninger, er det vigtigt, at du husker at beskytte dig mod PCB. Vi har samlet nogle hurtige fakta om PCB til dig, så du hurtigt kan få et overblik over, hvad PCB er og hvordan du skal håndtere og forholde dig ift. PCB opgaver.

Hvad er PCB?

PCB er et industrielt fremstillet olielignende stof med blødgørende og brandhæmmende egenskaber. PCB er en forkortelse for "Polyklorerede Bibhenyler" som er en gruppe af kemiske stoffer som er meget miljø- og sundhedsskadelige.

 

Hvor findes PCB?

PCB blev i 1950'erne, 60'erne og 70'erne brugt som et populært tilsætningsstof i produkter, som bl.a. blev brugt i byggeindustrien - eksempelvis i fugemasse, maling etc. PCB blev forbudt ved lov pr. 1. januar 1977. Men PCB sidder stadig i bygningerne og er derfor en betydelig sundhedsrisiko for de medarbejdere, som skal fjerne den.

 

Er PCB farligt?

PCB er skadeligt for mennesker og dyr.

 

Sådan beskytter du dig

Behovet for beskyttelse afhænger bl.a. af koncentrationen af PCB, under hvilke forhold opgaven skal udføres og over hvor lang tid opgaven skal udføres. Du kan finde en oversigt og produktforslag i nedenstående flyer, som tager udgangspunkt i AT vejledningen for brug af Åndedrætsværn samt Asbestforeningens vejledning ift. PCB opgaver. Generelt skal PCB håndteres som Asbest, hvis ikke andet angives.

Dato: 02. juli 2015

Andre artikler