Ahlsell skruer ned for varmen

I næste uge sænker Ahlsell temperaturen på alle lokationer. Det sker, fordi vi vil tage ansvar for vores energiforbrug i den nuværende energikrise. Vi vil være med til at gøre en forskel i Danmark men uden at gå på kompromis med det gode arbejdsmiljø.

Det er ikke de store varmeregninger, der får os til at skrue ned på termostaterne.

“Ahlsell er ikke en udpræget energitung virksomhed. Men vi står midt i en energikrise og ønsker at gøre en forskel og bidrage til at mindske energiforbruget i Danmark. At skrue ned for varmen er derfor et naturligt næste skridt ”, siger bæredygtighedschef Gitte Østergaard Futtrup.

I september slukkede vi for al inden- og udendørs belysning i samtlige butikker efter lukketid, og i vores interne idébank deler vi de gode energibesparende ideer med hinanden. Ved at skrue temperaturen ned på 20 grader følger vi regeringens anbefalinger om at spare på energien.

 

Temperaturen skal være forenelig med et godt arbejdsmiljø

Vi sænker temperaturen til 20 grader og følger Arbejdstilsynets anbefalinger om, at temperaturen holdes mellem 20 og 22 grader på arbejdspladser med stillesiddende eller stillestående arbejde.

“Med de nuværende energipriser er vi mange, der dette efterår har været tilbageholdende med at skrue op på termostaten i vores hjem. Den adfærd vi har derhjemme, kan vi også tage med på vores arbejdsplads, og en temperatur på 20 grader er fortsat foreneligt med et godt arbejdsmiljø. For nogen vil det være en optimal temperatur, mens andre nok skal have flere tykke sweatre i omløb end tidligere år”, siger Gitte Østergaard Futtrup.

På vores lagre har vi en temperatur, der matcher vores medarbejderes arbejde i bevægelse.

 

Vi udfaser naturgas

Vi har i forvejen stort fokus på at energioptimere vores virksomhed, og nu kigger vi ind i at udfase al naturgas fra vores lokationer, og den indsats går hånd i hånd med vores langsigtede bestræbelser på at nedbringe energiforbruget og reducere vores CO2-udledning:

“Mere end 90 procent af vores kvadratmeter er opvarmet via fjernvarme. Nu sætter vi turbo på at konvertere vores få naturgasfyr til en anden opvarmningsform med et lavere CO2-aftryk og en større forsyningssikkerhed”, slutter Gitte Østergaard Futtrup.

Læs nyheden om, at vi slukker lyset i vores butikker

Dato: 13. oktober 2022
Emne: CSR

Andre artikler