Guide: Ryd op! 3 fordele ved at rydde op på kemihylden

Spar ressourcer, bliv grønnere og undgå arbejdsulykker. Der er flere fordele ved at rydde op i arbejdspladsens kemiprodukter.

Med brugen af kemi følger en række tidskrævende opgaver: Opdatering af sikkerhedsdatablade, udarbejdelse af risikovurderinger og indkøb af det rette sikkerhedsudstyr etc. Den del har I sikkert allerede styr på, men er I gode til at rydde op? Her er 3 fordele ved at rydde op på kemihylden.

 

1. Undgå arbejdsulykker og skader

Det er et lovkrav, at medarbejderne har adgang til information omkring de farer, der er ved at anvende et givent produkt, og hvordan de anvender det på en sikker måde. Kommer medarbejderen til at anvende et forkert produkt, som bare står og tager plads på hylden, er disse informationer måske mangelfulde eller ikke opdaterede. Brugen af et forkert produkt kan medføre skader på maskiner og andet udstyr og i værste fald forårsage arbejdsulykker. Med rutinemæssig oprydning har I styr på de produkter, der står på hylderne.

 

2. Spar tid på dokumentation og risikovurderinger

Det er et lovkrav, at I har alle opdaterede sikkerhedsdatablade, risikovurderinger og rigtig beskyttelse for alle de kemiprodukter, I har på hylden. Også dem I IKKE bruger. Risikovurderingerne skal opdateres jævnligt og som minimum hvert 3. år. Spild af tid for produkter, I ikke bruger alligevel. 

Derudover er virksomheder, der opbevarer giftige stoffer og blandinger, underlagt særlige krav om sikker opbevaring i henhold til klassificeringsbekendtgørelsen. Kravene skal sikre, at giftige kemikalier ikke kommer i de forkerte hænder samt forebygge ulykker.

En opgang oprydning er altså både med til at spare tid på unødig dokumentation, men også med til at sikre jer, at I overholder alle gældende regler.

Husk, som kunde hos Ahlsell får du tilsendt datablade på dine indkøbte produkter automatisk. Læs mere

3. Styrk jeres grønne profil

”Brug altid det mindst farlige produkt og den mindst farlige arbejdsmetode”. Sådan står der i Arbejdstilsynets krav til kemisk risikovurdering. Det er derfor vigtigt, at I altid holder øje med, om der kommer nye løsninger og produkter, som har mindre skadelig kemi, end dem I bruger. Lovgivningen og kravene ændrer sig løbende, så med oprydning er det nemmere at følge med. Derudover er I med til at støtte branchens grønne og bæredygtige omstilling – noget som mange kunder efterspørger, og som er vores fælles ansvar.

 

Læs også: VVS-firma fik styr på kemien med hjælp fra Ahlsell   

 

Dato: 07. juli 2023
Emne: KemiKoncept

Andre artikler