Ahlsells bæredygtighedsrapport: Fokus på at gøre en forskel i den grønne omstilling

I 2023 fortsatte Ahlsell med at udvikle sit bæredygtighedsarbejde i takt med virksomhedens langsigtede strategi og vision om at bidrage til et mere bæredygtigt samfund. Ahlsell har tilsluttet sig Science Based Target Initiative (SBTi), synliggjort sine egne varemærkers CO2-aftryk, udvidet sit sortiment af mindre miljøbelastende produkter og taget flere skridt i retning af cirkulære initiativer for at fremskynde den grønne omstilling.

De nye og ambitiøse klimamål, som nu er sendt til validering hos SBTi, tydeliggør Ahlsells mål om at være førende inden for klimaomstillingen. Målene forventes at blive godkendt i foråret 2024, men arbejdet med at realisere dem er allerede i gang. 

”Over 90 procent af vores udledninger kommer fra indkøbte produkter og tjenester. At arbejde hen imod videnskabeligt validerede klimamål er en vigtig del af at kunne gøre en forskel fremadrettet. Vi ser frem til at bidrage til at styrke vores kunders konkurrenceevne ved hjælp af produkter og tjenester, som også reducerer deres klimaemissioner," siger Christina Lindbäck CSO Ahlsell Group.

Yderligere skridt til den grønne omstilling omfatter investering i værktøjer, der offentliggør tredjepartsgodkendte miljøvaredeklarationer og giver kunderne fakta om CO2-aftrykket for egne mærkevarer. Ahlsell har udvidet og er begyndt at synliggøre produkter som ladestandere, solceller og kabler til vedvarende energi og forskellige regnvandskomponenter til reduktion af oversvømmelsesrisici. For at forlænge produkters og materialers levetid blev der lanceret en opgraderet genbrugsglykol til køle- og varmesystemer, og der testes nye løsninger til returnering og genbrug af HVAC-produkter. 

”Cirkulære forretningsmodeller med smart logistik er et vigtigt udviklingsområde i fremtiden, hvor vi ønsker at være en partner for vores kunder og deres kunder såvel som for vores leverandører. Med vores velfungerende logistik og brede butiksnetværk kan vi imødekomme behovet for at tage forskellige produkter tilbage, opgradere og videresælge dem," siger Christina Lindbäck, CSO Ahlsell Group.

For Ahlsell fortsætter arbejdet med at opbygge en fremtidsorienteret virksomhed med en dedikeret organisation og de rette kompetencer i forhold til at udvikle det bæredygtige tilbud.

"Vi har alle et ansvar og en mulighed for at bidrage. Jeg er stolt over, at vi har besluttet os for at gøre en forskel i den grønne omstilling. Bæredygtighed i forsynings- og værdikæderne vil være et indlysende krav fra fremtidige kunder, og integreret bæredygtighedsarbejde skaber modstandsdygtige, værdiskabende og succesrige virksomheder," siger Claes Seldeby, koncernchef i Ahlsell AB.

Læs Ahlsells bæredygtighedsrapport 2023

Dato: 17. april 2024
Emne: CSR

Andre artikler